Edukacija – Uvod 

Edukacija o Metodi dr Baha i primeni metode se kontinuirano obavlja. Obuku vodi psiholog, psihoterapeut, Milena Kostic, sa 30-godišnjim profesionalnim iskustvom u radu sa pojedincima i porodicama.

Edukacija zainteresovanih za sistem dr Baha u kontinuitetu traje od 2006. godine. Program obuke ove Škole obezbeđuje internacionalni sertifikat za sva tri nivoa, od početnog do praktičarskog.

Ko može da pohađa školu/edukaciju?

Školu mogu pohađati svi zainteresovani. Postoje dva prirodna preduslova, a to je da polaznik ima (što više) životnog iskustva i da ima afinitet, zdravo interesovanje da se bavi sobom i onima koje poznaje. Stečeno znanje polaznici mogu uspešno koristiti za negovanje ličnog zdravlja i raspoloženja, kao i rasploženje svojih ukućana i prijatelja. Izučavanje metode dr Baha podrazumeva spoznavanje emotivnih i mentalnih karakteristika i stanja ljudskog bića. Za sve one koji su uvek imali afinitet prema temama iz psihologije ličnosti i mentalne higijene, ovo je prava stvar.

Metod edukacije

Metod dr Baha je “Psihologija na dlanu”. Obuka je divna prilika da upoznate sebe i svoje bliske osobe. Da jasno prepoznate svoja negativna emotivna stanja i da izučite rešenja kako da ih eliminišete. Uz Bahove kapi rastemo i razvijamo se kao ličnosti. Cilj ovih promena je da budemo autentični, spontani i vešti u komunikaciji sa samim sobom i sa drugima koji nas okružuju. Da se dobro osećamo u svojoj koži.

Šta škola omogućava?

Škola će omogućiti polaznicima da obuku iskoriste obilato za sebe, menjajuci sebe, stičući lično iskustvo. Tada će vam biti potrebno samo malo reči kojima ćete moći da inspirišete na promenu i druge oko sebe (svoje partnere, decu, roditelje, prijatelje).

Živimo u vrlo zahtevno vreme, kada nam je potrebno dosta veština da ostanemo otvoreni i ležerni, kako u komunikaciji sa svojima, tako i u kontaktu sa nepoznatima. Promene koje pominjem planirane su u tom pravcu – da se osećamo dobro u kontaktu sa sobom i sa raznolikim okruženjem i zahtevima koji dolaze iz tog okruženja.

I psihološko savetovalište JAZZ (koje organizuje Školu) će na razne načine podržavati polaznike edukacije u sticanju ličnog iskustva i negovanju sopstvenog emotivnog stanja.

Jedan od načina je da će za sve polaznike koji to budu hteli biti obezbeđene kvalitetne individualne konsultacije po značajno umanjenoj redovnoj ceni tokom cele obuke. Polaznici će, takođe, tokom obuke, na raspolaganju imati komplet bahovih kapi – esencija. Kombinacije esencija koje budu pravili za sebe lično biće besplatne, a za članove njihove porodice biće 300 dinara, sto je takodje umanjena redovna cena.

Šta podrazumeva završena edukacija?

Uspešno završena ukupna edukacija podrazumeva sledeća postignuća:

   • da je polaznik tokom obuke radio na negovanju sopstvene ravnoteže i tako postao sposoban da bude dobar oslonac sebi i svojima;
   • da je polaznik stekao znanje i veštinu pravilnog praktikovanja metode dr Baha;
   • da je uspešno uradio sve testove i završne radove, Prikaze iz prakse i Eseje;
   • da je razumeo i prihvatio preporuke Kodeksa vršenja dobre prakse.

Škola upisuje 2 nove generacije polaznika godišnje – jednu s proleća, drugu generaciju početnika s jeseni. Nastava se odvija jednom mesečno.

Diplome

Posle svakog stepena uspešno završene obuke sledi diploma, tačnije, sertifikat. Sertifikate izdaje Bahov Centar, UK. Adresa Centra je www.bachcentre.com

Sertifikati su naslovljeni sa: L1, L2 i L3 (nivo 1-3).

Posedovanje L1 sertifikata omogućava polazniku da bilo gde drugde pohađa L2 stepen obuke, a kasnije, sa sertifikatom L2, takođe, bilo gde drugde, da pohađa L3 nivo obuke.

Obuku vodi Milena Kostić, psiholog i L1 – L3 trener programa za obuku Bahovih Praktičara.